Een Travellerspoint blog

Groot Brittanië

D-day

Brussels - Singapore


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Luc en Nicole brengen ons naar de luchthaven, het verkeer in Antwerpen ligt in de knoop maar we zijn goed op tijd. Bedankt, Nicole, voor de krokskes!

We hadden het kunnen weten, daar staan ze, Delpierro en Didder! Ze willen tranen zien ;-) Ce n’ est qu’un au revoir, we will meet again. Na een ontroerend afscheid vertrekken we richting London.
Zonder UK ponden blijken de Engelsen minder Euro-vriendelijk als we wel zouden wensen. De shuttles van de luchthaven naar de hotels zijn betalend en de chauffeur probeerde ons er eerst even op te leggen. 2 to 1 for the pound versus the Euro, Sir. Dus maar even naar een ATM gezocht en wat ponden afgehaald aan 1,2 ipv 2 ratio.
Het hotel was niets speciaals maar perfect om één nachtje te slapen aan 45 € wat naar Britse normen niet duur is voor een Heathrow based hotel. Je moet er wel niets drinken of eten want dan betaal je een fortuin.

De dag erna vertrekken we op tijd uit angst voor een overvolle shuttle. Het is een prachtige dag en we zijn dan ook iets te vroeg op de luchthaven.
Op Heathrow is de security check veel sneller geklaard dan in Zaventem en de controles zijn vriendelijk. Nieuw (?) is ook de biometrische selfscan: je haalt de fotopagina van je paspoort door de scanner terwijl je voor een camera staat, legt je wilde lokken nog even opzij, en als je beeld matcht met je reispas, knippert het licht groen en kan je door een sas de luchthaven binnen. Eenmaal aan de gate sta ik (Theo) in volle bewondering voor de A380-800. Wat een indrukwekkend toestel. De vleugelwijdte is 80 meter, bijna een volledig lengte van een voetbalveld. Als we onze plaatsen achteraan het toestel innemen besef je pas hoe veel plaats er is. De zetels zitten goed en er is zelfs voldoende beenruimte. Het entertainment programma bevat 141 filmen, dus je kan heel veel vliegen voor je alles ooit kan gezien hebben. Tijdens de vlucht ga ik (Theo) af en toe eens een wandelingetje doen en een kijkje nemen op ‘het verdiep’. De zetelverdeling is 3 4 3, dus 10 plaatsen in de breedte. Singapore Airlines respecteert haar klanten en neemt maar een 470-tal passagiers op deze vluchten, ze kunnen echter tot 700 mensen plaatsen als ze willen.
Eten en drinken is er ruim voldoende en de crew doet zijn uiterste best om je je thuis te laten voelen, deze 27 mensen (24 stewards en 3 piloten) werken heel de nacht door en doen niet een uitgebreid slaapje zoals bij vele andere maatschappijen op hun intercontinentale vluchten. Hun traditionele kleding geeft je ook al direct het gevoel dat je op weg bent naar vreemde continenten.

Geplaatst door Theo DM 06:49 Gearchiveerd in Groot Brittanië Reacties (0)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]