Een Travellerspoint blog

Singapore

Singapore en … Little India


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Op de luchthaven van Singapore vinden we snel onze weg naar de MRT, het metronetwerk van Singapore die ons in een mum van tijd naar het station Little India brengt. Van hieruit is het nog wel even stappen. Het is ondertussen middag, vochtig, en broeierig heet. Hoewel eerder al wat ontlast, worden we nu zwaar geconfronteerd met de 25 kilo die we op rug en buik meezeulen en met bergschoenen aan onze voeten. Onze eerste indruk is meteen overweldigend. We wanen ons in de straten van New Delhi of Mumbai. De geur van currypoeder, wierook en patchouli overwelmt ons. Ik voel het zweet langs mijn rug naar beneden druppelen en hunker naar een douche. Het is ‘maar’ 37 graden buiten, de gevoelstemperatuur echter 45!

Was_het_nu..ngapore.jpgLittle_India.jpg

We hebben een beloning verdiend ;-) Peter tipte ons om zeker eens een Singapore Sling te gaan drinken in de Long Bar van het Singapore Raffles hotel waar deze cocktail in 1915 voor het eerst geshaked werd. Mmmmmh... dat proeft heerlijk maar we moeten er wel diep voor in onze beurs tasten, S$ 26.00 per persoon aub!
Ach voor een keertje. De borrelnootjes en het chique kader krijgen we er gratis bij :-)

Raffles_ho..ong_Bar.jpgSingapore_..ng_B_ar.jpg

Die avond verkennen we de Marina bay area, een vrij nieuwe buurt die vorm kreeg begin 2000 na de renovatie van het art deco Fullerton Hotel. De Singapore flyer, het grootste observatierad ter wereld, het fameuze Marina Bay Sands® Complex, een van ’s werelds meest iconische gebouwen, en het ArtScience museum in de vorm van een lotusbloem zijn de uitschieters. Vooral bij de twee laatste valt onze mond open van bewondering.

Mooi_staal..tectuur.jpgMarina_Bay..complex.jpg

We pikken nog een gratis openluchtconcertje mee van een lokale zang- en dansgroep en stappen het hele eind te voet terug naar Little India. Daar heerst een drukte van jewelste want het is de week van het Diwali Festival in Singapore. Dat is een festival die mensen – ongeacht hun godsdienst of nationaliteit – verenigt. Hindoes vieren het jaarlijkse ‘Festival of Lights’ met licht- en kaarsdecoraties die tegen de avond voor een mooi spectakel zorgen. Crackers mogen niet gebruikt worden om geen geluidsoverlast te creëren, maar die regel gaat blijkbaar niet op voor de muziek. Tot laat in de nacht houden de feestgangers de buurt wakker tot er plotseling een hevig onweer losbarst en het water met bakken uit de hemel valt. Joehoe eindelijk kunnen we aan onze welverdiende nachtrust beginnen.

Diwali_Festival.jpg

Omdat we maar 2,5 dagen in Singapore zijn, kopen we vandaag een hop on-hop off ticket op de SIA bus om zo snel mogelijk een overzicht te krijgen over de stad. Het onweer van vannacht heeft geen verkoeling gebracht, integendeel, het is weer vreselijk heet. In New York heb je 5th Avenue, in Parijs de Champs-Elysées, in Londen West End, ewel hier heet dat Orchard Road. Dé winkelstraat van Singapore met de ene reusachtige shopping mall na de andere. We worden er een beetje claustrofobisch van want hoe groot ze ook zijn, de uitgang is (bewust?) bijna niet te vinden. En als je denkt hem gevonden te hebben, dan sta je plots in de volgende mall :-( De winkels zijn zo hard gekoeld en het verschil met de buitentemperatuur is zo groot, dat je iedere keer een slag van de hamer krijgt als je eindelijk terug buiten bent geraakt.

Shop_till_you_drop.jpgAmbiance_o..rd_Road.jpg
School_of_Art.jpgSky_scrapers.jpg

Voor we Singapore verlaten willen we toch eens op het SkyPark - het dak van de Marina Bay Sands® - gaan kijken want daar ligt het hoogste, oneindig openluchtzwembad (op 200 m hoogte) ter wereld. We kopen een ticketje voor ’s avonds, want overdag mag je enkel op het voorste stukje platform zodat de hotelgasten ongestoord kunnen afkoelen in het excentrieke zwembad zonder gefotografeerd te worden door nieuwsgierige backpackers ;-) Het zicht op de Marina Bay is adembenemend daarboven, de pool area daarentegen.... OK, zo’n oneindig zwembad is natuurlijk wel indrukwekkend, zeker op die hoogte, maar de tuin en de ligstoelen zijn in vergelijking met de decadente inrichting van het hotel dan toch maar minnetjes.

Singapore_..y_night.jpgArtScience..y_night.jpg

Singapore is duidelijk nog in volle ontwikkeling en naar Amerikaans voorbeeld moet alles er biggest, largest, highest en most expensive zijn.
Het is een grote metropool met een goeie infrastructuur en een gezellige mix van allerlei nationaliteiten maar het mist ...een ziel.
WE HOUDEN toch nog altijd meer VAN A :-)

Geplaatst door Theo DM 08:19 Gearchiveerd in Singapore Reacties (5)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]