Een Travellerspoint blog

Al fin del mundo

semi-overcast 10 °C
Bekijk Vamos para América del Sur op Theo DM's reiskaart.

Ushuaia, tweede poging
De volgende ochtend proberen we het opnieuw, en met succes deze keer. De zon staat aan een knalblauwe hemel te schitteren. De Garibaldi pas ligt er nog besneeuwd bij en aan de mirador vliegen de sneeuwballen in het rond. Het is er aanschuiven om een foto te maken van het Escondido meer dat omringd wordt door bomen die rood of oranje kleuren.

20120411_n..ego_016.jpg20120411_n..ego_005.jpg

‘4 saisons in one day’ geldt ook hier in Zuid-Amerika. Als we door de pas zijn en zicht krijgen op het Beagle Kanaal en Ushuaia, slaat het weer ineens om. Weer die gure, ijzige Patagoniëwind en gutsende regen. Ushuaia geeft een troosteloze, industriële indruk. Het is Paaszondag en de meeste zaken zijn gesloten. We besluiten om van de nood een deugd te maken en gaan ons wat opwarmen in het museo Yámana om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Patagonië en haar eerste bewoners, de Yámana indianen. Het is een klein maar heel leerrijk museum en de maquettes zijn, geloof het of niet, gemaakt door een Belgische ontwerpster! Moet lukken hé. Morgen trekken we met hoge verwachtingen voor enkele dagen naar het nationaal park Tierra del Fuego.

Hola amigos, estamos al fin del mundo
Hier zijn we dan, helemaal aan het einde van route 3, het einde van de wereld. Nationaal Park Tierra del Fuego is een nationaal park in het Argentijnse deel van Vuurland en strekt zich 60 km ten noorden van het Beaglekanaal uit langs de grens met Chili. Het park is echt heel groot, ongeveer 630 vierkante kilometer. We parkeren onze camper aan de zuidkust, bij de Lapataia baai.

20120411_n..ego_047.jpg20120411_n..040__2_.jpg

We laten ons meeslepen door alweer de overweldigende natuur, en sorry dat we jullie stilaan vervelen, maar de diverse landschappen, watervallen, bossen, bergen, gletsjers en wilde dieren blijven ons dag na dag fascineren. Na drie dagen wildcamperen en een hele nacht regen en wind, maken we de camper schoon en vertrekkensklaar. Maar het zou Patagonië niet zijn als het na een goed uurtje de hemel weer helemaal opklaart. Veel is er niet nodig om ons te overtuigen toch nog een tocht te doen.

20120411_n..ego_093.jpg20120411_n..ego_064.jpg

Via een wandelweg botsen we op een klein hutje waar de eerste minister van Isla Redonda tegen een kleine vergoeding een ‘Fin del Mundo’ stempel in onze paspoorten plaatst. Beetje kitscherig maar wel grappig en tenslotte zit die schattige, besnorde opa heel de dag in dat huisje te wachten op bezoekers.

20120411_n..114__2_.jpg

De alta pampa track is helemaal de moeite. We worden getrakteerd op roofvogels, woody woodpeckers, en wilde paarden. Te gek gewoon.

20120411_n..125__2_.jpg20120411_n..ego_165.jpg

‘s Avonds overnachten we terug in camping Hain waar het stormt. Roberto is er niet maar een vriend van hem maakt het lekker warm in de cocina zodat ik verder aan de blog kan werken :-)

4-up_on_11..mpiled_.jpg

Geplaatst door Theo DM 4:35 Gearchiveerd in Argentinië

Inhoudsopgave

Reacties

blij nog eens van jullie blog iets te horen, gaan jullie terug naar de warme kant op?

door Lucdm1

Hé Theo en Astrid,
Wat hadden wij het dan weer zeer goed in Nieuwpoort, maar 1 dag regen met paasmaandag en verder op het terras genieten van het zonnetje. Bedankt voor het kaartje

door pedankireentje

Beste vrienden, ik loop warm van jullie verhalen, maar het is hier ook koud én nat, echt een aprilmaand mét grillen. Hou vol, blijf nog wat genieten tot het hier weer opwarmt.
Piet

door Delpierro

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint