Een Travellerspoint blog

Raindrops keep fallin' on our heads

rain 20 °C
Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Onze laatste dag op het Zuidereiland zit er op. Met spijt in het hart moeten we afscheid nemen maar we zijn uiteraard ook heel benieuwd of het Noordereiland ons ook zo zal verrassen. Een staalblauwe hemel, een blakende zon en een fris windje, de ideale ingrediënten voor een boottocht. We zijn een beetje te vroeg in Picton dus pikken we nog gauw een cappuccino mee ;-). In tegenstelling tot gisteren bruist het er nu van de vakantiegangers, sommigen zijn duidelijk nog in feeststemming en al of nog dronken. 1 uur voor de afvaart parkeren we ons netjes in het aangeduide rijvak. Naast ons een rijvak voor campervans en bussen. We zien oude bussen die soms origineel, soms zeer inventief geconverteerd werden tot ‘huis op wielen’. Wim B, als jij onze blog volgt, kijk naar dit plaatje. Lijkt deze beschildering niet verdacht veel op jouw tattoo? Of het logo van Pants Down Spankin' ? :-)

Huis_op_wielen.jpg

Ineens staat er een biosecurity man in fluo-vestje aan onze auto. Hij komt inspecteren of we toevallig geen rock snot bijhebben. Euhm.. welk snot? Rock snot of didymo is een soort alge dat zich in nat zwemgoed, natte handdoeken of aan visgerei ontwikkelt. We garanderen hem dat we altijd alles netjes hebben uitgewassen en daarmee is de man tevreden. Eens in de veerboot sluiten we alles goed af en wij gaan naar Deck 7, dat is de hoogste ‘verdieping’. Joehoe, vier uur de tijd om mijn boek uit te lezen want dat is er nog altijd niet van gekomen. Voor ons komt een bende uitgelaten Kiwi’s zitten die al veel te veel op hebben. En zeggen dat ze in Nieuw-Zeeland zo streng zijn op alcoholgebruik. Twee macho’s gaan de ene pint na de andere halen, ook dat begrijpen we niet. Een ervan laat zich uitdagen om van de boot te springen. Veel stoere praat en een striptease show.

Wacko_kiwi..eerboot.jpg

De bende gaat nu helemaal uit de bol tot hij, gelukkig, zijn broek weer aantrekt. Vier uur later is op een paar bladzijden na mijn boek uit en onze neus verbrand. We meren aan in Wellington of ook wel Windy Welly, en omdat de hoofdstad van NZ er op het eerste gezicht wel leuk uitziet, besluiten we hier nog wat te eten vooraleer door te rijden. We lopen langs The Waterfront waar mensen genieten op de terrasjes en sportievelingen in het water duiken, joggen of rollerbladen. Wij genieten evenzeer en .... er is free WIFI voor 60 minuten!!!!! Gauw onze mailtjes binnenhalen.

Wie_springt_eerst.jpgWindy_Welly__1_.jpg

We genieten van een gezond ontbijt op de bank van ons terras en vertrekken naar het noorden via de classic NZ wine trail. We passeren verschillende kleine ‘Western’stadjes zoals wij ze noemen, laagbouw, heel vintage, en vooral heeeeel rustig. De meeste zaken zijn nog altijd gesloten. Eens de steden voorbij, zien we geen enkele toerist meer. We absorberen de schoonheid van de heuvelachtige landschappen die als groene lappendekens langs beide kanten van de weg uitgespreid liggen. En daar in the middle of nowhere ligt een onopvallende heuvel met de langste naam in de wereld Taumatawhakatangihangakoauuauauotamateaturigukakapikimaungahoronukupokai.

Langste_pl.._wereld.jpg

Wat verderop houden we een stop aan het uitgestrekte strand van Porangahau waar vooral Maori hun 4WDs komen testen. Marc test er vooral zijn weerstand tegen de onder-, boven- en zijstroom :-). Theo en ik houden het bij een verfrissende wandeling en ik vul onze schelpencollectie verder aan. ’s Avonds komen we toe in Napier. Deze kuststad werd in 1931 getroffen door een zware aardbeving en werd terug heropgebouwd in de toenmalige stijl. Nu is het dus dé stad voor architectuurfreaks en fans van art-deco. Zo lang het nog licht is, gaan we gevels bewonderen. Hopelijk zijn er morgen wat meer winkels open zodat de buurt wat levendiger wordt.

Theo staat extra goed geluimd op en wil voor het ontbijt wat calorieën verbranden. Hij gaat eerst een eindje joggen aan de Marine Parade, een mooie naam voor ‘den dijk’. Hoever hij gelopen heeft, zullen we nooit weten ;-) maar hij komt wel redelijk bezweet terug aankloppen. We ontbijten in het stadje en alle winkels zijn nu open. Blijkbaar zijn maandag en dinsdag sluitingsdagen in Napier.

De_Huka_waterval.jpg

De rivier perst zich door een smalle rotsspleet en dondert 11 meter naar beneden waarbij enorm veel spierwit schuim (= huka) ontstaat. Het water zelf is turquoise blauw. De combinatie van de twee is prachtig. Boven de Waikato rivier kan je bungy jumpen of -swingen maar je moet er wel weer veel geld voor over hebben. We houden het bij geamuseerd toekijken hoe zogezegde ‘dare devils’ bleekjes en zenuwachtig staan aan te schuifelen tot het hun beurt is. De ene brult, de andere gilt, een enkeling geeft geen kik. ’s Namiddags profiteren we van ons knusse ‘huis’ om ons op te warmen en onze kleren te laten drogen. En er liggen natuurlijk weer verse koekjes voor ons klaar en het brood staat in de oven. We kruipen elk achter onze laptop en proberen zoveel mogelijk te mailen, bloggen, skypen want het Internetgebruik is hier GRATIS en dat is hoogst uitzonderlijk. ’s Avonds laten we ons verwennen in de Wine Eatery, een aanrader van Joe. Leuk concept: flesje wijn kopen in de winkel en daarna opdrinken bij heerlijk lekkere tapa’s. De ober en zijn broer zijn Nederlanders die hier al 9 jaar wonen, een andere ober is een Brit. We vragen ons af wie hier nog echte Kiwi’s zijn. Klein als het stadje is, lopen we de geschiedenislerares terug tegen het lijf “Hey team Belgium, having a good time hey”.

Taupo valt echt letterlijk en figuurlijk in het water. We genieten zo lang mogelijk van het copieus ontbijt dat Joe weer voor ons heeft klaargemaakt. Hij zit er zelf een beetje verveeld mee. Het is echt geen weer om een hond door te jagen. De Alpine Crossing kunnen we nu wel helemaal vergeten, en een activiteit op het meer zit er ook niet in. Het is best gezelllig in de B&B maar we zijn niet naar Nieuw-Zeeland gekomen om in de zetel te hangen. Dan maar wat Maori cultuur opsnuiven, en dat is ook letterlijk en figuurlijk te verstaan. Enkele kilometers voor de stad worden we al getracteerd op rotte eierengeur. Midden in een landschap met geothermische activiteit en warmwaterbronnen ligt het Maori dorp Whakarewarewa. Een Maori gidse, voorzien van rubberen laarzen, een lange regenjas en een grote paraplu leidt ons (zonder laarzen of paraplu) door de gietende regen door het dorp waar een Maori stam in harmonie leeft met de wonderen van moeder natuur. Ze leven er omringd door borrelende modderpoelen en stomende minerale bronnen.

Geisers_in..ewarewa.jpgBubbelende..erbaden.jpg

We zien hoe in een natuurlijke stoomopening een pot aardappelen staat gaar te worden. ’s Morgens en ’s avonds nemen de bewoners van het dorp een thermaal bad. Rondom ons pruttelt modder of spuit hete stoom uit een geiser, en ben ik nu echt de enige die last heeft van de geur? We worden uitgenodigd in het dorpshuis voor een traditionele zang- en (krijgs)dansvoorstelling maar eerst moeten we wel allemaal onze schoenen en kousen uitdoen (waarschijnlijk om het vasttapijt niet te besmeuren). Gemakkelijker gezegd dan gedaan want probeer maar eens op een elegante manier kletsnatte kousen uit te trekken.

Haka_hakaaa.jpg

Na de fotosessie mogen we nog wat in het dorp rondwandelen, drankjes consumeren of souvenirs kopen ;-).
Haka hakaaaha, zeiknat rijden we terug naar onze B&B waar we Meg ontmoeten, de vrouw van Joe. Ze is dokter en heeft een dag vrij. Het ideale moment om onze fles wijn die we in Napier kochten met hen te delen.

Geplaatst door Theo DM 12:45 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Reacties

De krijgsdans, ik hoop dat het op video staat :-)) stuur maar door of kon je dat niet door de pletsende regen opnemen ???

door pedankireentje

heb een poging gedaan maar is niet zo goed gelukt - tegenlicht.. en inderdaad regen; misschien best eens de haka zoeken op youtube daar zullen wel veel originelen zijn

door Theo DM

Allee, jullie hebben nog eens Belgisch weer meegemaakt. Kwestie van je al een beetje meer terug thuis te voelen.

door Christine Dielen

Astrid, ik zie je zichtbaar genieten :).

door dominiqueBUT

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint