Een Travellerspoint blog

De Zuiderse Alpen van Nieuw-Zeeland


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Wanaka is het ‘kleine zusje’ van Queenstown maar ons kan ze in ieder geval bekoren. Het weer is prachtig, de kerstvakantie is begonnen en dat merken we. Van de ene dag op de andere is hier dubbel zoveel volk en vooral ook veel Kiwi’s. Wanaka is niet alleen het kleine zusje maar ook het rijke zusje. Enorme vakantie optrekjes, met of zonder wijngaard en met minstens 2 wagens en een SUV van een Duits merk op de oprit. Maar toegegeven, het is hier echt wel mooi en gezellig. We gaan langs de ‘New World’ om een nieuwe voorraad voedsel in te slaan voor de volgende dagen. Ondanks de drukte gaat het erg vlot met de self scan kassa. Er wacht ons een lange, en vooral bochtige weg door het Lindys Scenic Reserve dus neem ik plaats achter het stuur.

Picnic_aan.._Pukaki.jpgPicnic_spo.._Pukaki.jpg

Lake Pukaki is dé ideale plaats voor onze picnicstop, maar eerst nog even wat SPF 70 opsmeren voor we terug onder de zon durven komen. Hoewel het kwik niet hoger dan 21 graden reikt, brandt de zon erg hard en dat heeft ons al eens verrast in Queenstown. Met zijn 3754 meter, is Mount Cook de hoogste berg in NZ en het nationaal park Aoraki Mount Cook is oogverblindend.

Op_weg_naa..nt_Cook.jpg

Samen met 27 andere bergen die rond de 3050 meter pieken vormt hij wat ze hier de Zuiderse Alpen noemen. Met genoeg laagjes aan vertrekken we naar de Mueller gletsjer van waaruit we een mooi overzicht hebben op de Alpen en de Hooker Valley. Na de lange autorit doet de fysieke inspanning deugd.

Mueller_Glacier.jpgDecor_Aora..nt_Cook.jpg
Aoraki_Mount_Cook.jpgAoraki_Mou..Hillary.jpg

We zijn vroeg uit de veren want we willen nog een serieuze wandeling doen vooraleer we naar Fox Glacier rijden en dat is nog een hele rit. We ontbijten niet en gaan meteen voor de Hooker Valley Track. Het is lekker fris als we vertrekken en de natuur moet nog ontwaken, en gelukkig ook nog vele andere stappers want we zijn voorlopig alleen.

Hooker_Val..ack__2_.jpgStocking_Stream.jpg
Swingen_op..rug__3_.jpg2Hooker_Val..ack__3_.jpg

De bergen zitten nog verstopt achter dikke wolken. Een paar uur later voelen we de kilte van het ijs op ons afkomen en in de verte zien we uit op het meer van de Hooker gletsjer.

Hooker_Gletsjer__3_.jpgHooker_Gletsjer__2_.jpg
Swingen_op..rug__2_.jpgSwingen_op_de_brug.jpg

De lichtblauwe ijsblokken zijn fascinerend en als we na een tijdje terugkeren zijn ze zelfs al iets kleiner van formaat. Na een welverdiende lunch keren we over dezelfde weg terug naar de Westkust over Wanaka. Het mag dan wel drukker zijn maar dat we in de file zouden staan in zo’n groot land? Het zijn echter geen vierwielers die de weg blokkeren maar viervoeters en wel van het wollige soort. Een herder, vier honden en honderden schapen maken zich heer en meester van de twee baanvakken. De meeste schapen lopen achter mekaar in de juiste richting maar een paar wilde exemplaren springen zonder overdrijven een meter in de lucht. We vrezen voor onze auto én de beesten maar gelukkig komen ze goed op hun pootjes terecht. Ondertussen staat langs beide kanten van de weg een hele rij auto’s van dit gratis ;-) spektakel te genieten.

Geen geklaxoneer, alleen geklik van camera’s en iedereen wacht rustig tot de kudde en al het opgewaaide stof dat ze achterlieten, verdwenen is en de weg terug vrij.

Om_ter_eer..e_weide.jpgOpzij_opzij_opzij.jpg

Geplaatst door Theo DM 12:28 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint