Een Travellerspoint blog

Going up down under: The Grampians National Park

sunny 29 °C
Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Zo gezegd, zo gedaan. We staan vroeg op en trekken gewapend met rugzak en picnic de bergen in, einddoel Grampians NP – Pinnacle peak. De keuze aan hikes is beperkt want het nationaal park heeft in augustus zwaar te kampen gehad met overstromingen en daardoor zijn helaas heel wat routes nog ontoegankelijk. De hike begint stevig, stijl Grand Canyon stond in de gids vermeld, maar de eerlijkheid gebied ons om te zeggen dat de Grand Canyon toch van een iets indrukwekkender formaat is maar het is toch serieus klimmen. We zijn een goed half uur vertrokken of ik besef ineens dat ik mijn fototoestel vergeten ben. Aiai, even staan we te twijfelen, maar ik loop toch maar de weg terug nu de afstand nog te doen is. Wie weet wat moois ons allemaal te wachten staat.

Semi_Grand_Canyon.jpgEen_beetje_smalletjes.jpg

Na de mislukte start genieten we van elke klim, spleet, rots, plant of dier, de mooie uitzichten en elke slok fris water want de zon is brandend heet. De Pinnacle is duidelijk een populaire hike want naarmate we de top naderen, komen we meer en meer wandelaars tegen die net als wij onder de indruk zijn van het adembenemend panorama. Sommigen wagen zich tot aan de rand van de kliffen voor een spectaculaire foto, ik krijg er de kriebels van in mijn buik. Dit is wel een zalige plek voor een picnic en we zoeken een gezellig plekje uit de wind die ons bijna van onze sokken blaast. Ook Josh en zijn twee maten, The Dreamers, kozen voor deze plaats om een nieuwe song te componeren. Je zou voor minder beginnen dromen. Een lunch on top of the Pinnacle met drie coole dudes in bloot bovenlijf, de wind en de zon trotserend, die voor onze achtergrondmuziek zorgen.

The_Dreamers.jpgWaw_wat_een_uitzicht.jpg

Ze zijn echt goed en Theo heeft een clipje gefilmd om met jullie te delen. Zelf vonden ze dat natuurlijk geweldig :-). We hebben de clip op YouTube gezet, oordeel zelf maar: http://www.youtube.com/watch?v=dCnNnVG8RnU&feature=email. Tegen valavond trekken we er nog eens op uit maar ditmaal gaan we kangoeroes spotten rond de Fyans Creek, en we worden beloond want ze staan met tientallen te huppelen of te grazen en om het plaatje te vervolledigen komt een miereneter nog even voorbij waggelen. Weer een geslaagde dag :-)

In België is het vandaag zaterdagavond en party time bij onze vrienden Nath en Did want Nath wordt 40 en dat laten we niet voorbij gaan zonder haar te verrassen. In Bangkok kochten we bij toeval twee grappige Happy Birthday-brillen en trekken ermee naar het internetcafé. We proberen ons een beetje te verstoppen achter een boom op het terras want we zien er echt wel een beetje komisch uit maar de Aussies kijken niet echt op als we ons beste zangtalent boven halen. De technologie laat ons in de steek want blijkbaar krijgen ze in Glabais alleen maar beeld door en geen geluid en we doen nog zo ons best hier aan de andere kant van de wereld. Na ons ‘optreden’ maken we nog een photo shoot met de brillen met wat kangoeroes op de achtergrond en zelfs die beesten grazen ongestoord verder. We kiezen vandaag voor de Sundial peak, een minder populaire en steilere klim, en zijn, op een paar wandelaars na, de enigen en worden helemaal boven weer getracteerd op een fantastisch uitzicht over de Grampians.

Op_de_Sundial_Peak.jpgUitzicht_v..al_Peak.jpg

Tegen de avond wordt het aangenaam warm op ons terrasje en het duurt niet lang of een familie kangoeroes komt langs voor een aperitiefje ;-).

Familie_Ka..eritief.jpg

Raph, Christine, herkennen jullie deze :-) Bewijs dat we wel degelijk aan het andere eind van de wereld zitten, en jullie reizen mee.

Bewijs.jpg

Geplaatst door Theo DM 2:20 Gearchiveerd in Australië

Inhoudsopgave

Reacties

Filmpje bekeken. Amai Astrid, ik dacht eerst dat ik gedronken had en alles driedubbel zag. Da's precies nen drieling, wel knap. Ik bedoel de muziek hé ! :-)))
Het doet ons plezier dat onze wereldbol overal meereist. Dan kunnen we toch ook een beetje zeggen dat we er geweest zijn.
Dikke kusjes van ons allemaal ! (Miss you very much)

door dielen

Filmpje bekeken. Toffe muziek met een beetje wind maar och toch tof. Ik wist niet dat jullie zulke bergbeklimmers waren, knappe uitzichten daar op die hoogte denk ik en genieten.

door Lucdm1

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint