Een Travellerspoint blog

Going down under

Australie Australia Halls Gap Grampians Adelaide kangoeroes kangaroos

sunny 30 °C
Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Vooraleer we Niew-Zeeland aandoen, hebben we in het RWT ticket een blitzbezoek Zuid-Australië ingepland. Als we dan toch al zo ver van huis zijn, dan mag het land van de ‘Aussies’ en hun kangoeroes niet ontbreken op de lijst. Dus twee vluchten later komen we ’s morgens toe in Adelaide waar we de auto oppikken en richting Melbourne rijden.

We beginnen vol moed aan de rit – we zijn het ondertussen ook gewend om links te rijden – maar we hebben niet veel kunnen slapen op het vliegtuig en zijn na een uur rijden echt aan een cafeïneshot toe. Maar nergens langs de expressweg een tankstation met of zonder shop te bespeuren tot we op een bepaald moment een richtingaanwijzer met koffietasje zien naar ‘Old Tailem Town’. Opgelucht rijden we de parking op waar tot onze verwondering een verzameling oldtimer pickup trucks geparkeerd staan.

Vintage_trucks.jpgVintage_Tailem_Town.jpg

Zonder het te weten zijn we terecht gekomen in de grootste pioniersstad van Australië. Een dametje in Holly Hobbie outfit begroet ons en legt uit dat de inkom om de stad te bezoeken 22 AUD is en dat we gratis een tas koffie mogen drinken. In geuren en kleuren vertelt ze hoe meer dan 100 originele, oude gebouwen daterend vanaf 1820 met dito inhoud tot ginder zijn geraakt. Ze doet dit met zoveel overgave dat we niet kunnen weigeren en vermits onze drang naar koffie alleen maar sterker wordt ... En we moeten toegeven dat we onder de indruk zijn van dit privé-initiatief. Wat die mensen allemaal verzameld hebben, je houdt het niet voor mogelijk. Nadat we er helemaal door zijn gewandeld, krijgen we zelfs nog een tweede tas koffie.

Opgekikkerd rijden we verder de kustweg af langs het Coorong National Park dat we omwille van tijdsgebrek (op deze reis althans :-)) moeten overslaan. Onze eerste indruk is alvast een van ‘WaaauuW!!!!!’. Zo uitgestrekt, zo groen, zo overweldigend mooi en vooral zo proper. Ik leg het eerste kangoeroe waarschuwingsbord digitaal vast....

Eerste_waa..ngsbord.jpg

Na een rit van ongeveer 500 km houden we onze eerste stop in Beachport, een klein provinciestadje aan het water en overnachten er in een schattige B&B met de nog schattigere naam ‘Bompas’ genoemd naar.... inderdaad den Belgischen bompa. We trekken een aantal lagen en een sjaal aan en gaan uitwaaien op een van de langste pieren van Zuid-Australië. Qua afkoeling kan dit wel tellen, we schuiven met verkleumde handen en voeten aan de eettafel aan en de kokkin weet onze smaakpapillen alvast te bekoren.

Uitwaaien_..achport.jpgBeachport.jpg

Onze planning was om de kustlijn te volgen en dan via Mount Gambier zo naar The Grampians te rijden maar op aanraden van Tammy bij Bompas gaan we landinwaarts over Penola en de Coonawarra wijnstreek waar we trouwens in de gauwte twee flessen wijn kopen die we vooraf mochten proeven. Als je aan de bron zit ;-). We pauzeren in het stadje Hamilton, gekend als de wol hoofdstad van de wereld, maar waar er niks te beleven valt en het net is of de tijd is blijven stilstaan. Oubollige winkeltjes, art deco gemeentehuis, maar wel een lekker bakkertje waar senioren een hapje komen eten en wij een sandwich bestellen. We rijden alleen – geen tegenligger in de verste verte - richting Grampians National Park.

Van_Beachp..lls_Gap.jpgAan_de_ove..ians_NP.jpg

De eerste kangoeroes die we zien, zijn helaas al aangereden en dood. We kijken er zo naar uit om ze eindelijk eens te zien en plots zie ik er ineens een naast de weg staan op zijn achterste poten, kaarsrecht, net of hij op de bus staat te wachten. Ik denk dat ik droom maar neen het is een echte!!! “Theo, Theo, STOP, daar stond een kangoeroe”, roep ik uitgelaten. “Och gij”. “Echt waar!!! Ik zweer het, daar stond er ene”. Theo stopt meteen de auto langs de kant en wanneer ik uitstap, zie ik in de zijspiegel onze kangoeroe de weg oversteken. Boink, boink, boink. Geduldig staan we te wachten, videocamera en fototoestel in de aanslag, maar we zien hem niet meer terug. Later in de namiddag installeren we ons in een gezellig houten chaletje in Halls Gap. Omdat de kruidenier hier onbetaalbaar is, gaan we eerst boodschappen doen in Stowell zodat we ons daarna volledig kunnen concentreren op fauna en flora. Naast onze chalet is een grasveld en bij valavond komen de kangoeroes er gras eten. Er zijn er wel een stuk of twintig, in alle formaten, met en zonder kleintjes in de buidel. Heel eventjes strekken ze zich recht en spitsen hun oren maar verder trekken ze zich niet veel aan van onze aanwezigheid en knabbelen rustig verder. Moe en tevreden kruipen we vroeg in onze nest want morgen gaan we klimmen.

Kangoeroes..alavond.jpgSkippy_CU.jpg

Geplaatst door Theo DM 4:04 Gearchiveerd in Australië

Inhoudsopgave

Reacties

Tof zo een verrassing van formaat en oude spullen van 1820 dat is ouder dan Bokrijk, denk ik.

door pedankireentje

Was de cultuurshock niet te groot, zo van AzIë naar Australië ?
Het ziet er alvast zeer aantrekkelijk uit. Ik wou dat ik nu in zo"n buideltje zat, dan kon ik met jullie meehoppen tussen al dat moois !
Nog veel reisplezier !
Christine en co

door christine Dielen

en is het veel anders tegenover thailand denk ik.Rustig mooi en veel kangeroes enzo. Verschiet dat ze nog zo veel oude antieke cars hebben.

door Lucdm1

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint