Een Travellerspoint blog

En God schiep Phang Ka, het paradijs op aarde?


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Twee vluchten, een tussenstop in Phuket, een busrit, een ferryovertocht en heel wat muggenbeten later, komen we aan op het eiland Ko Samui en vinden daar een rustige baai in Phang Ka. Een hele verademing na het toeristische Kata in Phuket waar we omringd werden door voornamelijk Russische toeristen. Sinds enkele jaren is dat blijkbaar een geliefkoosd vakantieoord voor het Oostblok tot grote ergernis van de Thaise bevolking. We houden wel een leuke herinnering over aan de zonsondergang in de After Beach bar in Kata Noi met een lekkere cocktail, een heerlijke pad thai, een leuke ontmoeting met een Braziliaan en een Turkse en als afsluiter een onweer waar geen einde aan scheen te komen.

After_Beac..ata_Noi.jpgMet_de_bus..o_Samui.jpg

De locatie van ons hotel is prachtig, om niet te zeggen adembenemend. Geen mens te bespeuren op ‘ons strand’. Dit is te mooi om waar te zijn. We gaan de daglimiet van het reisbudget even negeren en het er gewoon ‘van pakken’ :-) Uitslapen, boeken lezen, zwemmen, kajakken, lekker eten, brommertje huren en eiland verkennen.

diverse_004.jpg

Ko Samui is niet groot en op een dag rijden we helemaal rond het eiland. De andere stranden zijn helaas weer van het zeer populaire type. Barretjes met rode lichtjes – need I say more, 50 en meer-plussers met Aziatische poezen op de schoot, menukaarten met foto’s. En dan, ergens waar we dit absoluut niet zouden verwachten staat een opvallend huis langs de weg. Een tweedehands Volkswagen garage? Neen, het VW busje en de buggy zijn ‘gewoon’ etalagemateriaal voor een, alweer ;-), juwelen designer. Deze keer trekken de juwelen ons niet aan maar wel de auto’s ;-) En het mag gezegd, dát zijn echte bijoukes.

Big_boys_toys.jpgFlower_Power.jpg

Op zoek naar wat verkoeling in de bergen, volgen we de richtingaanwijzers voor de Tartain waterval. De rit gaat steil en steiler en nog steiler. OK, ballast, lees Astrid en rugzak, afgooien want met zijn 110 ceeceekes krijgt de Honda Scoopy-i ons niet naar boven. De richtingaanwijzers beloven echter een unieke, nieuwe creatie van de natuur dus we houden vol ook als er geen asfalt meer ligt en de weg er onbetrouwbaar begint uit te zien. Maar dat hebben we in Phu Quoc ook al getrotseerd dus geen probleem en trouwens een nog groter paneel blijft overtuigen van de natuurpracht.
Er staat nog een brommer boven, dus we zijn niet alleen. Na nog 3 km te voet dalen en klimmen is het zover... daar staat het drankstalletje van mevrouw Tartain. De ‘inkom’ voor de waterval bedraagt 100 Baht een kleine 2,5 Euro. Allez, vooruit dan maar. Meneer Tartain geeft ons een bamboestok want de afdaling is glibberig. Ondertussen is Daniel ook gearriveerd, een ontgoochelde Spanjaard die het luidruchtige Chaweng beach ontvlucht is. Met ons drieën dalen we af tot aan het watervalletje van nauwelijks 4 meter hoog! Arme Daniel, nog een ontgoocheling ware het niet dat hij ons is tegengekomen natuurlijk ;-) We wisselen nog wat reistips uit en wij keren terug om in te pakken.

Tartain_waterval.jpg

Geplaatst door Theo DM 3:30 Gearchiveerd in Thailand

Inhoudsopgave

Reacties

Geniet maar volop van het paradijs op aarde wij zitten hier al een beetje te bibberen van de kou.

door Luc

Lijkt me heerlijk daar op dat paradijs! MMM daar zou k ook wel naartoe willen, lekker warm en genieten op het strandje mmm, zie het helemaal zitten! X

door nathalie

Wij gaan morgen nog eens competitie spelen en dan gaan nemen we het er 3 dagen van in s' Gravenvoeren (het hotel van ons Yvonne). Met al jullie verhalen krijgen wij ook goesting om het er eens van te nemen.

door pedankireentje

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint