Een Travellerspoint blog

Luilekker (ei)land


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Phu Quoc is een ongerept eilandje waarvan ongeveer 70% nationaal park is. Het rustige eilandje is nog niet voorzien op (massa)toerisme. Joehoe, dat is onze stijl. De meeste wegen zijn nog niet geasfalteerd en het aantal guest houses en hotels of bungalows is nu nog beperkt. De meeste mensen in Phu Quoc leven nog van vis- en parelvangst. Onze bungalow ligt dicht bij het strand maar we kunnen genieten van een heel groot zwembad.

20101027_Phu_Quoc_002.jpg

Zalig gewoon. Baantjes trekken en zonnebaden, meer moet dat niet zijn, hoewel.....
We huren een scooter en gaan op verkenning, zonder kaart, gewoon op het gevoel. Na een uurtje of twee rijden, als we 10 mensen zijn tegengekomen zal het veel zijn, zien we een barretje. Twee meisjes gebaren dat we meer dan welkom zijn. Het is nieuw, denken we. Of we iets kunnen drinken? Een biertje en een water misschien? Een ijskast is er niet, maar het flesje bier wordt prompt in een emmer met water en ijs gelegd. Het meisje schuift verlegen een menukaart op de tafel maar die is enkel in het Vietnamees en zij spreekt geen Engels. Het andere meisje staat te glimlachen, zij spreekt ook geen Engels en ze roept er haar broer - of is het haar vader – bij. Ouders zijn hier zo jong dat je soms niet weet wat het verband is tussen twee mensen. Enfin, de man komt naar ons toe maar zijn Engels beperkt zich ook tot hello sir en yes en no. We gesticuleren dat we graag iets klein, iets snackerigs willen eten, of hij iets klaar kan maken? We vertrouwen er op dat hij goed is in de keuken. Maar de man staat er een beetje hopeloos bij en toont opnieuw de kaart. We kiezen het goedkoopste van de kaart ervan uitgaande dat dat wel iets kleins zal zijn. Ah you want ‘es’. ‘Es’? vragen wij. Yes you want ‘es’?! Ok laat ons maar proberen met een ‘es’ en we zien wel of we het lusten. De man verdwijnt in zijn barakje en een van de meisje springt op haar brommer om even later met een klein plastiek zakje terug te komen. Ondertussen horen we de man ijverig bezig in de keuken en we zijn benieuwd wat onze chef kok aan het klaarmaken is. De drankjes zijn inmiddels gekoeld en daar komt het meisje aan met.....een hardgekookt ei en een potje peper en zout. Tja, een originele snack dat wel ;-) Onze tweede stop is in het vissersdorpje Duong Dong waar wel een drukte heerst want het is markt. We klaxoneren ons een weg tussen de andere klaxonerende scooters en het valt best mee. Go met de flow heet dat :-) We passeren een straat waar het erg stinkt naar rotte vis, achteraf komen we te weten dat daar het fabriekje is waar de bekende vissaus gemaakt wordt. Geen rotte vis dus maar de allerbeste vissaus van Vietnam en dus een geliefd exportproduct. De scootertocht is zo goed meegevallen dat we nog een volledige dag uittrekken om het eiland te verkennen.

20101027_Phu_Quoc_020.jpg

Ingevet met factor 45 rijden we deze keer het hele eiland rond met de brommer van de vriend van een van de hotelmeisjes aan een goedkoper tarief ;-) Het gaat langs verlaten, stoffige en modderige wegen met soms heuse kraters. Maar young at heart als we zijn, hebben we er enorm plezier in. Ik hoop wel stiekem dat we geen platte band krijgen want het is heet en er is niemand in zicht.

20101027_Phu_Quoc_027.jpg20101027_Phu_Quoc_050.jpg

Rond de middag stoppen we in het vissersdorpje Ham Ninh. Ik denk dat ik scampi’s bestel maar ik krijg rivierkreeftjes die ik met chop sticks ga proberen binnen te spelen. Luc, als je dit leest, het is me gelukt hoor dus misschien zal een krab me ook wel afgaan ;-)

20101027_Phu_Quoc_044.jpg

Theo krijgt een halve kilo gegrilde inktvis voorgeschoteld recht uit de zee, verser kan het niet. Na deze heerlijke lunch laten we ons verleiden door de schoonheid en rust van het eiland, noord oost zuid west, Phu Quoc op zijn best.

20101027_Phu_Quoc_059.jpg

Tegen valavond staat de night market al opgesteld in Duong Dong en locals komen er samen aan de vuurtoren waar ze nog gauw een duik nemen of op het strand een of ander vechtspelletje spelen. In enkele straten staan kraampjes opgesteld waar je vis- en zeevruchtenschotels kan eten of juwelen en andere souvenirs kan kopen.
Good evening Vietnam, dat was het dan...:-(
Morgen vliegen we naar Siem Reap.

Geplaatst door Theo DM 5:00 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Geniet ervan en nog veel reis verslagen wij genieten er met volle teugen van. Het eten met stokjes is onze Luc ook niet gegeven. HA HA :-))

door pedankireentje

Hoe logischer kan het zijn dan op een (ei)land een "ei" te eten ! Dat zal zeker hun specialiteit geweest zijn ! :-))))))))

door christine

Ik bedoelde Luc Wauters, Irene ;-)

door Theo DM

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint