Een Travellerspoint blog

Singapore-Jakarta


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Aangekomen in Singapore hebben we 2 uur de tijd om even de omgeving van de luchthaven te verkennen, mooie echte tuintjes zorgen voor een leuke ‘cool down’ area. De shops zijn af en toe wat bevreemdend voor ons westerlingen, hier heb je bv poepchique shops met varkensvlees voor de aziaten. De tweede korte vlucht brengt ons tot in Jakarta.

Paula heeft een gids voor ons geregeld en Bapak Djaelani wacht ons op om ons buiten de stad te loodsen naar Bogor. Bapak betekent zoveel als meneer en is dus niet de voor- of familienaam. Djaelani is gewoon Djaelani, hij heeft geen familienaam. Als hij later een paspoort wil, zal hij er een moeten kiezen.

Theo wisselt eerst even 100 euro (max) voor lokaal geld en komt terug met 1.250.000 Indonesische Rupia in briefjes van 50.000. We hebben de waarde van het geld nog niet goed onder de knie en hij maakt de fout om een jongen die even de rugzak in de auto plaatst 50.000 Rupia te geven het equivalent van 4 euro. Meer dan een dagloon waarschijnlijk voor zo’n jongen (vernemen we later). Normaal krijgen ze 500 tot 1.000 Rupia tip.

We komen aan op een van de drukste momenten. Op 30 en 31 augustus wordt de Islamitische vastenmaand afgesloten met de feestdag Idhul Fitri (suikerfeest) en dit wordt uitbundig gevierd in Islamitisch Indonesië. Op de wegen heerst chaos, een hele volksverhuizing in het al overvolle West Java. De meeste mensen hebben dan ook 1 week vakantie. Djaelani kiest er dan ook voor om de snelweg te vermijden en probeert een alternatieve route langs kleine dorpen. Onderweg stopt hij af en toe een man die het verkeer regelt 500 rupia in zijn handen. Blijkbaar is het de gewoonte om deze ‘fake’ verkeerspolitie wat toe te stoppen. Indonesië heeft een heel jonge bevolking en veel van deze jongeren zijn spijtig genoeg werkloos.

We doen er ongeveer 4 uur over om tot in Bogor te geraken, een buitenwijk van Jakarta.

Geplaatst door Theo DM 6:58 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint