Een Travellerspoint blog

Sa Pa


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

In Sa Pa gaan we op zoek naar ons hotelletje dat verscholen ligt in een klein steegje. Vanop een terrasje horen we plots iemand “Theo!?” roepen. Het klinkt onwezenlijk en toch is het waar, aan de andere kant van de wereld lopen we toch wel Kristine en Paul tegen het lijf!!! We hebben mekaar al jaren niet meer gezien en vandaag en uitgerekend in Sa Pa komen we mekaar tegen. Ze zijn op vakantie in Vietnam en brengen net als wij de volgende dagen in Sa Pa door.

Klaar_voor..y_water.jpgHier_waakt.._buffel.jpg

We spreken de volgende twee avonden af en besluiten om de laatste dag in Sa Pa samen te gaan mountainbiken. En we hebben weer geluk want die dag schijnt het zonnetje wat in het koude en meestal bewolkte Sa Pa eerder een uitzondering is.

Met_Kristi..untains.jpgEven_gek_d..de_foto.jpg

Onze tocht start boven in het bergmassief en na enkele kilometers downhill fietsen we langs de dorpjes waar de etnische volken wonen. Een meisje probeert de traditionele outfit die ze draagt te verkopen. Oeps... striptease op straat? Ze heeft wat weg van een matroesjka, de Vietnamese versie dan, want onder haar rok en blouse draagt ze nog eens hetzelfde. Nog niet zo gek hé die Vietnamezen.

Lu_of_blac..inority.jpg

Onze fietstocht gaat verder langs een schooltje waar het bijzonder stil is. Geen les vandaag? Als we door het raam gaan kijken zien we hoe de kindjes languit op hun lessenaartjes een middagdutje doen, echt schattig. En wij maar denken dat we een hard bed hadden in het hotel.

Siesta_op_school.jpg

Kristine en Paul vertrekken die avond ook met de nachttrein naar Hanoi, maar onze vertrektijden verschillen. Omdat wij nog twee lege plaatsen hebben in onze coupé, en we ook naar hetzelfde hotel in Hanoi moeten, beslissen we om samen te reizen want met fles happy water in de hand komt men door het ganse land en hoe meer zielen hoe meer vreugde....In Hanoi delen we nog even onze kamer want wij blijven nog een dag in Hanoi en Kristine en Paul vertrekken na het ontbijt richting Ha Long bay...

Nachttrein.._hHanoi.jpg4AM_Hanoi_..station.jpg

Geplaatst door Theo DM 8:30 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Wat is die wereld toch klein om elkaar te treffen op zo een plaats.
Jullie zullen wel genoten hebben van elkaars gezelschap.

door pedankireentje

Dat is ook wel heel toevallig hé dat je daar in Vietnam opeens een koppel tegenkomt die je kent, fijn :-)
Maar zal wel verschietachtig zijn als je daar opeens je naam ergens hoort :-)
X

door Nathalie

Wat is de wereld toch klein en wat een leuke verrassing om elkaar tegen te komen in Sapa.
Met een glas wijn of Happy Water bijpraten over 'life back home', reisverhalen en ... sorry voor Astrid en Paul ... over werk ;-).
Ik had het niet verwacht, maar de Happy Water heeft geen invloed gehad op onze fysiek, want zelfs al was het vooral downhill, hadden we regelmatig wat serieus benenwerk (of betere fietsversnellingen) nodig !
We hebben voldoende calorieën verbruikt om na weer wat Happy Water :-) een goed oogje te kunnen dicht doen op de nachttrein naar Hanoi.
Het was fantastisch jullie na vele jaren terug te zien en hebben genoten van onze tijd samen in Sapa & Hanoi !

door Kristine

We zitten op grote afstand van thuis en ontmoeten vele vrienden. We danken dan ook Benoit, Kristof voor het leuke gidsen en Kristine & Paul voor de verrassing.

door Theo DM

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint