Een Travellerspoint blog

Op weg naar Bac Ha


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

’s Avonds logeren we in een guesthouse dat eigenlijk nog niet volledig klaar is, maar er staat een bed en er is een WC dus meer moet dat niet zijn. De ‘manager’ is een jonge Vietnamees van 24, single, en met een open hart.... En dat is blijkbaar het enige wat in zijn hoofd omgaat. Hoe het zit met Theo zijn hart, vraagt hij. Dat is closed natuurlijk maar hij zit heel de tijd raar te giechelen en blijft maar op dat open hart inspelen. We vinden het een beetje een rare. Aan de rivier ligt ook een chaletje waar je terecht kan voor massages en kruidenbaden. We hadden ons voor het eten al laten overhalen om ons te laten masseren rond negen uur ’s avonds, er was toch geen kat. Maar we zitten nog geen vijf minuten aan de eettafel of er komen enkele wagens aangereden met minstens een man of zes voor een massage van het huis... Wij om negen uur daar ook naartoe, maar ondertussen hangen daar rode lampionnetjes te branden. So what, dat is toch typisch Aziatisch hé? Het is er een drukke boel en we treffen er een bende zatlappen aan die in de happy waters zijn gedoken in plaats van in het kruidenbad. De massagekamertjes zijn van elkaar gescheiden door rode, halfdoorzichtige gordijntjes die niet veel aan de verbeelding overlaten. De massage van Java nog indachtig, hadden we ons ingesteld op iets heel anders. “Gij laat u hier niet masseren zene!”, hoor ik Theo zeggen en ik schud hevig nee. Hier willen we allebei zo snel mogelijk weg, er zullen nog genoeg momenten komen. Later op de avond komt de jongeman van het hotel met een vriendinnetje een provisoire klamboe ineen knutselen door vier plastieken buizen aan ons bed te monteren en er een net over te hangen en weer begint hij over Theo’s open hart en dromen van een open hart, gniffel gniffel giechel giechel, een heeeele rare.

Happy_dreams.jpg

In de namiddag arriveren we in Bac Ha om er morgen al vroeg naar de kleurige zondagmarkt te kunnen gaan. Dit is een toeristische trekpleister en vanuit Sa Pa worden excursies naar hier georganiseerd, dus vanaf een uur of tien komen de bussen toe en willen wij graag weg zijn :-) Het heeft zwaar geregend en de wegen en paden liggen er heel drassig bij. We ploeteren door de slijk, wij met onze bergschoenen maar de ethnische volken die er wonen doen het met sandaaltjes of zelfs op blote voeten maar wel in prachtige traditionele klederdracht. Een voorsmaakje voor morgen.

En_duwen_maar.jpgProrperkes_gewassen.jpg

Ik heb een vreselijke nacht achter de rug en ben ziek, het moest er toch eens van komen hé. Desondanks sleep ik me naar de zondagmarkt want het zou echt zonde zijn om die te missen. Vanaf een uur of acht zien we langs alle kanten verschillende bevolkingsgroepen toestromen met eigengemaakte producten; zelfgebrouwen happy water maar ook alle mogelijke zelfgekweekte groenten, fruit, buffels, honden, reptielen, kippen, kleding... Het aanbod is overweldigend, het tafereel bont en kleurrijk want ze zijn allemaal in hun mooiste outfit.

Bac_Ha_zon..rkt__5_.jpgBac_Ha_zon..rkt__3_.jpg
Bac_Ha_zon..rkt__2_.jpg
Bac_Ha_zon..rkt__4_.jpg

Ik kruip terug in mijn bed en later op de dag rijden we door naar Sa Pa. Maar onderweg krijgen we een lekke band. Phu de chauffeur laat zien hoe snel hij een nieuwe band opgelegd krijgt en hij is er inderdaad superhandig in tot we hem bedenkelijk in zijn haar zien krabben.... de reserveband is ook lek. Na wat heen en weer getelefoneer, kunnen we met een busje met Spaanse toeristen meerijden. We moeten dan wel de verplichte stop Lao Cai incalculeren. Deze stad ligt aan de grens met China dat aan de overzijde van de brug ligt die over de Rode Rivier naar Hekou voert. Een fotostop waard ;-)

Jong_commu..Lao_Cai.jpgGrensovergang_China.jpg

Geplaatst door Theo DM 5:10 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

en hoe is het met de zieke,zeker geen lepeltje honing gepakt zeker? En ook geen massage gehad lees ik.Vietnam of niet ge komt dat overal tegen happy water.

door Luc

de zieke is gelukkig beter na een paar dagen :-)

door Theo DM

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint