Een Travellerspoint blog

Ho Ba Be


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Op onze weg naar de Chinese grens ligt het – om het in Singaporese termen te zeggen – het grootste en mooiste binnenmeer van Vietnam, het Ba Be meer, in het gelijknamige natuurpark. 8 kilometer lang vaar- en kijkplezier op een sampan met motor. Het meer valt in 3 stukken uiteen en na een trekking langs het meer en de waterval van Thac Dao Bang is een frisse plons in het meer heerlijk, alleen .....die sampans zijn niet echt voorzien om er terug in te kruipen. Het wordt even spannend maar na heel wat hijswerk geraakt Theo terug in de boot. De gids wil stoer doen en neemt ook een duik maar ondanks zijn sportieve body geraakt hij ook maar met moeite in de boot. De mannen houden er allebei schrammen en een goeie dikke blauwe plek aan over :-).

Zicht_op_Ho_Ba_Be.jpgSprookje_of_realiteit.jpg

We slapen en eten die avond bij een familie. Vietnam is echt een mannenwereld en dikwijls zitten en mannen en vrouwen gescheiden te eten. Voor vrouwelijke toeristen maken ze al eens een uitzondering en ik zit dus samen met 11 mannen op de grond te eten. Voor het bord varkensdarmpjes, een Vietnamese specialiteit, passen we vriendelijk en wanneer de schaal doerians (beter bekend onder de naam stinky fruit) wordt binnengebracht, een groente met een vreeeeselijk doordringende geur, gaan we met een excuus aan de andere kant van de mat zitten ;-) En neen, dit heeft niets met mijn overontwikkeld reukorgaan te maken want zelfs in hotels of bij sommige bus- en luchtvaartmaatschappijen mag de doerian niet worden meegenomen. We begrijpen echt niet hoe zij die geur kunnen verdragen, laat staan er met smaak van kunnen eten. Allez eten, ik bedoel smakken en slurpen. De maaltijd gaat gewoontegetrouw ook weer gepaard met de nodige shots “Happy Water” of rijstwijn. Kleine maar gevaarlijk straffe borreltjes die je met zijn allen na een “mot, hai, ba, yo!”, wat zoveel wil zeggen als 1, 2, 3, yo! ad fundum leeg drinkt. Alleen blijft het niet bij eentje want die glaasjes worden minstens elke 10 minuten terug gevuld.
De ochtend is iets minder prettig want al die mannen nemen het niet zo nauw met de hygiëne en dus waren de hurkWC’s waarin ook de douchekraan hing, niet te genieten.
We pakken de fiets om rond het het meer te gaan rijden en wat ruikt die ochtendlucht heeeeerlijk fris.

Hallo_ik_w..Be_meer.jpg

Na een Westers-Vietnamees ontbijt, spiegelei met pannenkoek (of pannenkoek met spiegelei?), de auto in voor een lange en vermoeiende rit.
In ons hotel in Mel Va overnacht ook een delegatie politieambtenaren die al veel te veel happy water hebben gedronken als wij aankomen. Een van die mannen moet ons wel een toelating bezorgen om in deze streek te verblijven, zogezegd om ons te beschermen in het geval van problemen met China. Hij zal het de volgende ochtend wel doen, nu is het echt niet het moment...

Geplaatst door Theo DM 19:54 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Wou wat een ervaring met eten en hygiëne niets voor mij maar vertel maar verder op jullie blog daar geniet ik samen met jullie van.

door pedankireentje

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint