Een Travellerspoint blog

Vietnams hoge noorden


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

We trekken verder richting hoge noorden via Lang Son. Voor ons de uitgelezen bestemming want hier zie je geen of weinig ‘bleekscheten’ en Hoang zal de contacten met de plaatselijke bevolking vergemakkelijken. De weg is bochtig en slecht onderhouden maar de natuur wordt prachtiger met de kilometer. Na een uur of drie rijden houden we halt bij een klein straatrestaurantje. Hoang gaat eens kijken of we hier kunnen eten en na inspectie van de kookpotten en de etenswaar, gebaart hij dat het wel OK is. Hij legt de man achter de wok uit dat we niet van de streek zijn (onze ogen worden nochtans spletiger met de dag) en dat het water en het eten goed gekookt moeten zijn. We slaan beleefd slang af en kiezen voorzichtigheidshalve voor het noedelsoepje. Hoang haalt een lading vochtige doekjes boven en begint de tafel, de glazen en kommetjes en de chop sticks ‘af te wassen’ :-). We voelen ons er een beetje gegeneerd door maar iedereen is zo vriendelijk en gastvrij dat het gauw een amusante boel wordt want na het eten moeten we toch zeker eens naar de slangen gaan kijken en wat dacht je van een portie larven? De opa licht een rieten mand op die achteraan in het huis staat en zonder blikken of blozen kiest hij een paar levende exemplaren uit om op te eten. Hij geniet er duidelijk van dat wij er absoluut niets van moeten weten en al gniffelend verorbert hij de proteïnerijke beestjes met veel smaak. Ook de Vietnamese waterpijp is niet aan ons besteed maar we volgen met interesse de uitvoerige demonstratie.

Klaar voor de tweede helft van onze rit.

In_alle_ru..ar_huis.jpgEven_op_adem_komen.jpg

Op de versmarkt enkele kilometers verderop lopen we in de kijker en bij ieder kraampje wordt er nieuwsgierig naar ons gekeken, gewuifd of staan vrouwen te giechelen. Hoang koopt een gegrilde eend, “for dinner this evening” zegt hij. Fish and chipsgewijs wordt de eend in krantenpapier gedraaid, dat gaat lekker ruiken in de auto ;-)

Een_d__bel..ns_bord.jpgVersmarkt.jpg

Omdat onze route binnen enkele dagen langs enkele hele arme etnische minderheidsvolken gaat, doen we de volgende ochtend wat ‘inkopen’ in Lang Son in de hoop enkele families of kinderen te kunnen helpen. We vinden er oplaadbare lampen, schriftjes, balpennen, kleurstiften, springtouwen, en enkele dikke warme jasjes. Voor heel weinig geld hebben we 5 zakken vol. Met een volgestouwde koffer rijden we de hele dag want in de bergen gaat het echt niet vooruit. Af en toe houden we een theepauze of gaan we een handje toesteken op de rijstvelden want het is droog en er moet geoogst worden, en dus is er veel werk aan de winkel. De ideale stop om de benen te strekken.

Gene_zever_hoor.jpgHello_xin_chao.jpg

En natuurlijk laten we de natuurpracht weer niet aan ons voorbij gaan...

Kleine_ham..tvelden.jpgEn_maar_werken.jpg

Geplaatst door Theo DM 4:31 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Eend aan spit het ziet er lekker uit,denk wel beter dan larven of slang.Mooi dat ge enkele gezinnen en kinderen gelukkig gemaakt hebt.

door Luc

Hoe langer jullie reizen hoe mooier jullie verhalen DANK U

door pedankireentje

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint