Een Travellerspoint blog

Ha Long bay


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Vandaag nemen we de boot om te ‘cruisen’ in de Ha Longbaai. Er zijn 16 kajuiten in de boot waarvan 2 vooraan in de boot met terras. Een ervan is voor ons, we weten niet wat er gebeurt. Armand, de manager van de boot, een jonge Fransman van amper 25 die er na zijn studies is blijven plakken, legt ons uit dat hij de cabines bepaalt en hij doet dit op basis van de nationaliteiten. Die legt hij meestal samen, en zeker als ze van dezelfde groep zijn. Omdat wij het enige Belgische koppel zijn, heeft hij deze cabine voor ons gereserveerd, de andere cabine heeft hij aan zijn ouders toevertrouwd die op bezoek zijn in Vietnam.

Zicht_op_Ha_Long_bay.jpgHa_Long_bay.jpg

Wat een luxe, we kunnen ons geluk niet op. En geloof het of niet, maar sinds vandaag is het ook gestopt met regenen! Het is heerlijk cruisen in dit prachtig landschap van uit het water rijzende kalksteenrotsen, felgroene karsteilanden en drijvende vissersdorpjes. Met kleine sampans bezoeken we het visserdorp Cua Van waar al generaties lang een gemeenschap van een 800-tal mensen op woonbootjes leeft. Alles is er; drijvende schooltjes, drijvende kruideniertjes, tot zelfs een drijvende bank.

Cua_Van_vi..ef_bank.jpgDrijvend_k..ongbaai.jpg

In de namiddag gaan we met ons tweetjes kajakken; twee mensen, 1 kajak, de ultieme teamwork-test; links-rechts-links-rechts-links-rechts :-). ’s Avonds eten we op de boot en amaaaai het is heerlijk, er wordt gekookt door een Franse chef en die weet precies hoe hij onze smaakpapillen moet verwennen. Geen rijst of noedelsoep deze keer maar zeebaars op een bedje van puree :-) De volgende ochtend gaan we voor anker bij een eilandje om de 10000 m2 grote Grot Van de Verrassing te bezoeken, helaas een toeristische trekpleister want er staat een lange rij mensen aan te schuiven. Gelukkig is de grot zo groot dat iedereen binnen de kortste keren verspreid is. De Vietnamezen doen er alles aan om zoveel mogelijk stemmen te winnen voor een plaatsje op de lijst van de 7 wereldwonderen.

Verrassing..rassing.jpgGrot_van_d..rassing.jpg

Geplaatst door Theo DM 9:30 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Bedankt voor jullie mooie verhalen! Die geven mij de energie om opnieuw aan het werk te gaan, achter mijn bureau te kruipen, door mijn e-mails te ploeteren, lastige telefoons te beantwoorden, straks mijn gras te maaien, het onkruid te wieden, en de afwas te doen. Ik wil ruilen, hoor! Ik wil er zelfs een hond voor slachten, bedankt Astrid & Theo. Vanuit mottig NVA -land, Delpiero.

door Delpiero

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint