Een Travellerspoint blog

Mai Chaudal


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Vandaag rijden we via Hoa Binh naar het Mai Chaudal in het noordwesten. Na de hectische drukte in Hanoi wordt het levensritme hier bepaald door de bergvolken. De uitzichten zijn prachtig, de etnische volken kleurrijk. De berghellingen worden omringd door wolkenflarden en geven het landschap een mystieke sfeer. Zowat op het hoogste punt van de bergpas, houden we even halt bij een verzameling kraampjes waar families uit de omliggende dorpen zich verwarmen aan vuurtjes en gekookte maïskolven en krabbetjes verkopen. Maar je kan er evengoed een exotische vogel kopen om je huiskamer op te fleuren.

Bergpas_na..hau__2_.jpgBergpas_na..hau__8_.jpg

Over onze guest house ligt de Mu Luong grot of Soldiers cave. Die kan je alleen maar bezoeken met een gids en “ sorry but no light”. Dat vinden wij niet erg. Gewapend met helm en hoofdlamp kruipen we de grot in waar stalagmieten en –tieten het decor vormen en vleermuizen de hoofdrol spelen. Adem inhouden en neus dichtknijpen :-) De gangen waar we moeten doorklauteren zijn wel van nauw, Vietnamees formaat, de helm is dus geen overbodige luxe en we hadden beter moeten weten, onze kleren zijn goed voor de was.

Mai Chau is een klein markplaatsje en niet meer dan een verzameling huisjes langs de weg. We gaan op zoek naar een kapper want na een maand begint Theo’s haar weer in zijn ogen te hangen. Op de markt zelf vinden we enkel kruidenierstentjes en een overvloed aan alle mogelijke ingewanden van kippen en varkens. Alles, maar dan ook echt alles, wordt in het eten verwerkt; poten, oren, neus, kop, longen, tong, hart, lever, nieren..... Mijn reukorgaan wordt weer eens zwaar op de proef gesteld en mijn maag draait naar alle kanten :-(. Hoe klein ook het dorpje, er zijn wel twee kappers en Theo wil natuurlijk liever geknipt worden door een Vietnamese schoonheid ipv gekapt door een Vietnamese barbier. Wel een belevenis en grappig, zo met een rijstkoker aan je voeten. De combinatie is op zijn minst speciaal te noemen ;-)

Naar_de_ka..hau__7_.jpgNaar_de_ka..hau__5_.jpg

Mai Chau is ook de thuisbasis van Witte Thai die op houten huizen op palen wonen. Sommigen hebben onderaan het huis een winkeltje waar ze hun handgemaakte spulletjes verkopen.

Twee_meisj..aat__2_.jpgStreet_view_Mai_Chau.jpg

Wij waren in de ban van een weefster en na enkele lijnen aan het complexe weefgetouw, hebben we gauw het afgewerkte resultaat gekocht ;-)

In_de_ban_..eefster.jpgIn_de_ban_..ter__3_.jpg

Geplaatst door Theo DM 10:48 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

zo te zien is Astrid aan het bijverdienen voor het avond eten.Ik denk waar ge nu zit toch een ander cultuur is dan Indonesie

door Luc

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint