Een Travellerspoint blog

Vietnam - Hanoi


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Het is grijs en het regent als we toekomen in Vietnam. Noodgedwongen passen we al meteen de tip toe die we eerder lazen over Vietnam bij de douaneautoriteiten – blijf altijd glimlachen ook al ben je ongeduldig of boos. Onze documenten voor onze visa zijn netjes ingevuld en voorzien van de nodige pasfoto’s maar er zit geen logica in de rij wachtenden want zij die niet in orde zijn, worden er ook wel tussen gelaten. Behalve de ‘repeaters’ weet niemand echt goed hoe het hier in zijn werk gaat en er wordt ook niet gecommuniceerd. We geven onze reispassen af aan het ene loket en vermoeden dat we ze aan de andere kant wel zullen terug krijgen? Daar vinden we terug een lange wachtrij. Het wordt duidelijk dat we hier moeten betalen. Een beambte steekt van achter het glas van het tweede loket, met hele ruime tussenpozen, een paspoort in de lucht en wie dicht genoeg staat herkent met wat geluk zijn of haar foto. Na lang wachten is het eindelijk onze beurt maar de lezer wil ons 50 US dollar biljet maar niet accepteren en de man schuift het nors en zonder ook maar een woord te zeggen terug onder onze neus. Daar staan we dan. Gelukkig hebben we ook nog wat ‘overschot’ van vorige reizen bij en kunnen we genoeg andere briefjes verzamelen om aan het juiste bedrag te komen.

We rijden Hanoi binnen en staan versteld van het chaotisch verkeer, Indonesië is er niets tegen. Auto’s, bromfietsen, cyclo’s, fietsen, bussen, voetgangers, alles en iedereen rijdt of stapt waar hij wil, getoeter langs alle kanten. Het valt ons meteen op dat er geen of weinig reclame hangt in de stad en als er al iets geafficheerd wordt, is het communistische propaganda en mag het beeld van Ho Chi Minh niet ontbreken.

Straataffiche.jpg

Ons hotelletje ligt in het oude, drukke stadsgedeelte verscholen tussen enkele kleine shops en eetstalletjes. Het is al laat in de namiddag en we willen graag nog even op ons gemakje rondslenteren maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een straat oversteken? Ogen dicht en zachtjes doorlopen en proberen – ik zeg wel proberen - je niet te laten intimideren door al het getoeter. In onze gids vinden we een authentiek adresje waar ze sinds 1871 slechts 1 gerecht serveren. Dat kan niet anders dan vers zijn, toch? De bediening is vrij koel en een dame handgebaart waar we mogen zitten. Ze legt een papiertje op tafel “only one dish grilled fish – 150.000”, en ik knik dat het goed is. We krijgen een kommetje glasnoedels, een kommetje met nootjes en een kommetje met paksoi en andere groentjes. Op een gasstelletje pruttelen stukjes vis in olie met dille. Euhm... hoe begin je aan zoiets? Gelukkig zitten er een paar locals waar we kunnen van afkijken ;-) Gewoon alles in het pannetje kieperen, mee laten stoven, en mengen met je noedels. Echt heeeerlijk! Slechts een adres: 14 Cha Ca La Vong. Al wat meer op ons gemak lopen we nog tot aan het Hoan Kiem-meer en het 'moderne centrum'.

Hanoi_by_night.jpg

De volgende dag bezoeken we samen met Dung onze gids, de belangrijkste bezienswaardigheden in Hanoi waarbij het mausoleum van Ho Chi Minh, de held van Vietnam, natuurlijk niet mag ontbreken.

20111005_Hanoi_264.jpg20111005_Hanoi_267.jpg

Het blijft onophoudelijk regenen en van fotograferen komt niet veel in huis maar we komen later nog eens terug naar Hanoi al was het maar om nog eens terug te gaan naar het eetkraampje voor de niet te missen noedelsoep of Pho Bo :-). Tegen de avond laten we ons wat opdrogen in het Waterpoppentheater. Omdat we morgenvroeg al meteen doorreizen naar het noordwesten probeer ik met een haardrogertje onze broeken en schoenen wat droog te föhnen.

20111005_Hanoi_304.jpg

20111005_Hanoi_347.jpg20111005_Hanoi_356.jpg

Geplaatst door Theo DM 10:18 Gearchiveerd in Vietnam

Inhoudsopgave

Reacties

Vriendelijke mensen, als ze zo een briefje verscheuren voor je neus haha :-)
Dat waterpoppentheater lijkt me echt wel mooi!

Geniet nog fijn!
XXX

door Nathalie

Toch precies een heel andere sfeer dan in Indonesië.
Goed dat jullie nu daar zijn, want op het nieuws hoorden we dat er in Java een busongeluk was gebeurd met toeristen. Maar we wisten dat jullie er al weg waren.
Allee, 'k ga nog wa verder lezen over jullie avonturen !
Dikke kusjes
Christine en co

door christine

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint