Een Travellerspoint blog

Kalibaru


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Op weg naar Kalibaru, vragen we Danar even te stoppen in een plattelandsdorpje waar enkele meisjes de was aan het doen zijn in het riviertje. Een schilderachtig plaatje ware het niet dat een van de jongeren die boven staan, luid gilt dat ze gefotografeerd gaan worden en dan is het hek van de dam natuurlijk. Want zowat alle jongeren uit het dorp komen aangestormd en willen op de foto. In een mum van tijd staat de weg bijna helemaal geblokkeerd. Op dat moment komt een plaatselijke politiepatrouille aangereden. Onze chauffeur vreest een bekeuring en tast al naar zijn broekzak om hen wat geld toe te steken, de manier hier in Indonesië om ofwel snel iets gedaan te krijgen of iets te verdoezelen. Danar stapt al naar hen toe als een van de politiemannen een fotocamera tevoorschijn haalt. Of we met hen op de foto willen! Verder niets, ze zijn zelfs supervriendelijk.

Met_de_fli..de_foto.jpg
Peter is de eigenaar van onze B&B ‘Rumah Kita’, een oase van rust en huiselijkheid. Tijd om te chillen, want we zijn echt stikop. De afgelopen weken zijn al voorbij gevlogen, zoveel nieuwe indrukken, fijne ontmoetingen en weinig slaap (want ondanks oordopjes worden we nog altijd midden in de nacht wakker als de plaatselijke moskees hun gebed omroepen door de luidspreker, al dan niet synchroon). We botsen er op Abigail en Catherine die we in Sukuh leerden kennen. Ze zijn lovend over hun verblijf hier en de enthousiaste medewerkers. We kraken die avond met hen een flesje Balinese witte wijn. Het eten is heerlijk en het leuke is dat de keuken los staat van de gastenkamers en dus als een apart ‘bedrijfje’ geleid wordt door lokale mensen wat hen een verantwoordelijkheidsgevoel geeft en hen extra motiveert om het goed te doen. We moeten immers ook rechtstreeks met hen afrekenen. Peter is een schitterende kerel en hij geeft ons nog vele boeiende tips voor de rest van onze reis in Azië.
Meisje_in_Kalibaru.jpgOpa_en_kle..alibaru.jpg

Geplaatst door Theo DM 20:06 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reacties

DagAstrid en Theo,
Fijn te mogen meegenieten van jullie blog. Het is leuk voor ons om jullie ervaringen te lezen, zo zien we het eens 'van de andere kant'.
We wensen jullie nog veel onvergetelijke momenten, groetjes van Paula en Wim (www.jalan.be)

door Paula Govers

Heb weer net jullie verslag gelezen, want ik volg jullie op de voet !
't Is net of we met jullie meereizen, zij het dan op een iets minder idyllische manier.
Nog veel liefs van ons allemaal en tot de volgende !

door Christine

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint