Een Travellerspoint blog

Malang - Bromo


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

We overnachten in Malang, een universiteitsstad met koloniale inslag. Brede boulevards en hele statige huizen maar helaas moet die koloniale grandeur stilaan plaats ruimen voor ketens als McDonalds en KFC, grote shopping malls en led walls. Dan maar even zondigen en de Westerse toer op voor het avondmaal? Sorry, Ulrich, geen Quick te vinden hier ;-) Maar dan wil ik (Astrid) wel een “ijs op de wijze van de grootmoeder” bij toko Oen, een bistrot/restaurant met opmerkelijke inrichting die sinds 1938 niet meer veranderd werd. Vintage met een grote V. Ook de obers lopen nog in strak gestreken witte pakken en met pecci hoedje op.

De volgende ochtend rijden we met een open jeep richting Mount Bromo in het Bromo-Tengger-Semeru National Park. Vader zit aan het stuur, zoonlief is de assistent. Beiden spreken geen woord Engels en verstaan gelukkig wel STOP als we een foto willen nemen. De weg is erg smal en steil en de jeep loodst ons door een prachtig bos. Je kan maar beter geen hoogtevrees hebben want naast de weg is de afgrond diep, heel diep. Opeens gebaart de zoon ons uit te stappen en hem te volgen naar een waterval. Die trip helemaal naar beneden is inderdaad zeer de moeite waard en brengt ons naar een indrukwekkende waterval. Na enkele fotostops met uitgelaten, hippe studenten geraken we terug boven aan de jeep.

Jurassic_P..ark__2_.jpgJurassic_P..ol_Park.jpg
Geleidelijk verandert de natuur en na het laatste dorpje op een van de bergtoppen dalen we af naar een vallei die ons meteen in Jurassic Park-sfeer brengt. Er zijn geen bomen meer enkel nog grote graspollen op dorre grond. Eenmaal beneden blijkt die dorre grond vulkaanas en het wordt tijd dat we onze chirurgische mondlapjes aanbinden want het wordt behoorlijk stoffig. Nu rijden we echt op een terrein die me (Theo) doet denken aan het terrein van de Lunar Lander. Onze grote rugzakken, het feit dat we ca.2.900 meter hoog zijn en we hier ‘s nachts de sterren kunnen bewonderen zonder de gebruikelijke lichtvervuiling maakt ons ‘would be’-astronauten. Na een ritje van 2 uur door het zwarte ‘maanlandschap’ bereiken we Cemoro Lawang. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de vulkanen Bromo, Semeru, Batok en Kursi. We slapen in de Lava View lodge, de (voorlopig) enige slaapplaats daar. De hemel is helder en blauw, de zon schijnt en het is koud, net een skivakantie. We willen morgenvroeg graag de zonsopgang zien want we lezen dat die heel mooi moet zijn. Wanneer we die avond genieten van de zonsondergang, worden we aangesproken door een lokale jongeman en Theo onderhandelt met hem en zijn vriend een tocht op de motor.

Het is pikdonker om 3.30 uur en we vertrekken idyllisch gestemd en helemaal alleen naar een spectaculaire viewpoint samen met Wanna en Warno, onze motorrijders. Onder een prachtige sterrenhemel rijden we door het maanlandschap en dan een steile berg omhoog. Ondanks de vele lagen, blijft het barkoud en onze handen zijn bevroren. Boven toegekomen gaat onze romantische droom(tocht) een beetje aan diggelen als we bij een parking aankomen met een vijftigtal jeeps en er op de uitkijkplaats voor de sunrise een heleboel ongedisciplineerde, luidruchtige toeristen staan met dure camera’s (vooral een idiote oerbelg die luidop vuile praat verkoopt is ronduit irritant).

4u30_zonsopgang.jpg5u_zonsopgang.jpg
Bromo_en_familie.jpgMet_Wanna_..e_motor.jpg

Blijkbaar verbleef deze meute beneden in een stadje en doen zij de toeristische Bromo versie. We komen ze nog eens tegen als we de kraterwand beklimmen. In die gevaarlijke drukte rolt iemands rugzak de krater in. Zwart van het stof rijden we verder richting Kalibaru.

Geplaatst door Theo DM 21:16 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reacties

Ik denk dat dit een vakantie is waar jullie van elke minuut genieten. Toffe blog, doe zo voort, echt knap waar jullie verblijven.

door Luc De Meyer

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint