Een Travellerspoint blog

Bogor - Sumur

Op weg naar het ongerepte Ujung Kulon


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

We staan vroeg op want vandaag rijden we helemaal door naar de Westkust en het zal nog altijd erg druk zijn op de baan want vele families vertrekken voor het weekeinde om verder Idhul Fitri te vieren.

Maar eerst bezoeken we nog Kebun Raya of Great Garden. We zijn de enigste toeristen in deze streek en we voelen ons echt bekeken maar niet op een onvriendelijke manier. Djaelani regelt een gids; niet te geloven, een Nederlands-Frans-Duits kennende senior guide (ook letterlijk, de man was een kloeke 70-er) en waarschijnlijk een heel leuke grootvader. Creatief als hij is, plooit hij af en toe een poppetje of een hoed van enkele bladeren of speelt hij ‘sprinkhaan’ met een andere plant. Allemaal oude spelletjes van in zijn kindertijd, hij is nog van voor de ‘playstation’ generatie en vindt het spijtig dat deze tradities verloren gaan. Ook zeer storend is het vervuilend gedrag van de Indonesiër die zijn vuil overal achter laat, rivieren of idyllische watervallen worden zo herleid tot ordinaire vuilnisbelten van plastiek. “Miss miss may I take a picture with you please?” Een universiteitsstudente wil graag met me op de foto, oh en Udin mag er duidelijk niet mee op. Wild zwaaiend en assertief maakt ze hem duidelijk wat verder te gaan staan. Klik klik dat zijn er wel twee ;-)

110907_div..011__3_.jpg
110907_div..014__3_.jpg

Na de botanical garden begint een lange rit van meer dan 7 uur! voor een magere 250 km. Ook hier weer verkeersopstoppingen vanwege het suikerfeest verlof. Meer naar de kust toe wordt de weg echt barslecht. Djaelani vertelt ons dat de de plaatselijke bevolking niet voor de gouverneur had gestemd waardoor geen budgetten werden vrijgemaakt voor het herstellen van de lokale wegen. Over invloed gesproken...

We stoppen even in Sumur bij het kantoor van Edi, onze gids morgen in het Nationaal Park Ujun Kulong. Hij overloopt het programma voor de volgende dagen en dan rijden we door naar het Ciputih Beach Resort. Kleine bungalows waarvan sommigen uitgeven op het strand. Het is donker en aan het geluid van de golven te horen, moet het strand inderdaad heel dichtbij zijn. Het is al laat en we hebben honger. Goed dat Djaelani ons kan helpen met vertalen want niemand spreekt hier Engels. We laten hem de keuze maken en nodigen hem uit met ons mee te eten. Het hotel is volgeboekt zegt Djaelani maar het restaurant dat plaats heeft voor een 100-tal personen is leeg. We voelen ons beet genomen, volgeboekt? Daar zitten we met ons drietjes. Blijkbaar verkiezen de Indonesiërs de privacy van hun bungalow; ze komen maaltijden afhalen in het restaurant en eten het op hun terras.. Onze kamer is vuil en al een tijdje niet gepoetst, we schrijven onze naam in de spiegel, maar we zijn moe en proberen goed te rusten om fit aan de 3-daagse in het natuurpark te beginnen.

Geplaatst door Theo DM 5:44 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint