Een Travellerspoint blog

Cipanas en omgeving


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Vandaag leggen we een heel eind oostelijk af met de wagen. De weg is op sommige plaatsen weer in heel slechte condiitie. We lunchen ’s middags in een lokaal restaurant in Sukabumi. De overschot van je bord wordt er in de visvijver gegooid. Op een paar rijstkorrels na hebben wij geen overschot want het is weer heerlijk lekker.

110912_diverse_018.jpg110912_diverse_025.jpg

We rijden langs de buitenwijken van Bandung, ook wel het Paris from Java genoemd. Het is zaterdag en er is veel weekendverkeer. Volgestouwde Daihatsu openbaar vervoer busjes, dokars (paardenkarretjes), becaks (fietstaxi’s) en massa’s motorfietsen met 2, 3 of zelfs 4 personen op. Een stop in Bandung vermijden we, omdat het ons al een uur zou kosten om gewoon nog maar de stad in te kunnen. We komen pas aan als het donker is, het hotel is groot, niet direct onze stijl maar we zijn heel blij want ......we kunnen douchen! In het hotel zitten vooral lokale toeristen en als we mee aanschuiven voor het buffet staan we weer in het middelpunt van de belangstelling. Een bandje zorgt voor wat muzikale ambiance in Indonengels ;-)

De volgende dag willen we de Papandayanvulkaan bezoeken maar Djaelani laat ons weten dat er geen toegang mogelijk is omdat de vulkaan te actief is. Dan maar naar Lelies waar we een dokar nemen om naar de Cangkuang tempel te gaan. We rijden langs een dorpje waar de kinderen staan te giechelen en te wuiven, “hello”, “how are you”. We steken het meertje over met een vlot en bereiken zo de tempel. Candi Cangkung is de enige Hindoetempel in West-Java en dateert mogelijk van de 7de of 8ste eeuw maar is pas ontdekt in 1966.

110912_diverse_013.jpg110912_diverse_008.jpg

Djaelanie stelt voor om als alternatief de vulkaan Kamojang te gaan bezoeken. De zwaveldampen prikkelen in mijn ogen. Veel mannen trekken hun bovenkleding uit en nemen een ‘natuurlijke sauna’. Hier en daar zien we vrouwen het warme water discreet over lichaamsdelen wrijven. Het blijkt een goeie remedie tegen reumatische aandoeningen, een kwaal waar veel Indonesiërs last van hebben. Maar ook hier weer hebben we ontzettend veel bekijks. We hebben nog nooit zoveel moeten poseren voor foto’s als daar en sommige – vooral jeugdige toeristen- zijn door het dolle heen als we mee met hen op de foto willen.

110912_diverse_022.jpg110912_diverse_019.jpg

In de late namiddag wacht ons een heerlijk cadeau van Paula van Jalan; we krijgen een Javaanse massage in een prachtig poepchique hotel. Aanvankelijk voel ik me zelfs een beetje stressed ;-) want ik heb dit nog nooit meegemaakt. We worden opgewacht in een tempeltje en na het invullen van een medische checklist naar een heerlijk ruikende kamer gebracht. We krijgen allebei een fragiel, zwart papieren slipje overhandigd. Bij het aantrekken scheurt dat van Theo op een nogal ambetante plaats maar hij verzekert me dat ze dat toch niet zullen merken omdat we toch op onze buik moeten liggen. Halfweg de massage fluisteren de masseuses vriendelijk, “miss, mister, you can turn around now please”. Ik kan de slappe lach nauwelijks bedwingen en probeer me op iets anders te concentreren want ik moet telkens aan die gescheurde slip van Theo denken.
De masseuses waren super professioneel en het was in een woord ZAAALIG. Danku Paula!!

Grappig was wel dat we na de massage een douche mochten nemen, en eenmaal ingezeept viel de stroom uit. Dus geen licht en geen warm water meer en nauwelijks nog druk op het koude water. Gelukkig had Theo de zaklamp bij, want de masseuses hadden hun GSMs en kaarsje al aan het douchegordijn gelegd. Na de SPA-behandeling mochten we blijven eten in het hotel. We nodigen Djaelani uit want dit is onze laatste avond in West-Java.

West-Java was echt ongewoon prachtig en vooral toeristloos. De mensen heel vriendelijk, behulpzaam en echt.

Geplaatst door Theo DM 7:45 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reacties

Hei, leuk om jullie eerste reiservaringen gelezen te hebben.
Ik denk dat jullie op die korte tijd toch al heel wat moois gezien hebben. Dit lezende vanuit het kleine Belgenland lijkt het wel een buitenaards verhaal. 'k Ben al benieuwd naar jullie volgende verslag.
Geniet nog verder ! Veel groetjes en een dikke knuffel van ons allemaal !

door Christine Dielen

Ik vindt dit initiatief ongeloofelijk prachtig.
Het is alsof ik mee met jullie op reis ben. Proficiat.

door Marcel De Meyer

Hey Theo ,prachtig deze blog. Ik benijdt jullie echt. Lijkt me een prachtig avontuur , iets unieks waar velen van ons enkel kunnen van dromen. Het ga jullie goed en blijf vooral je blog aanvullen. Leuk en ontspannend en tegelijk "reizen " we een beetje mee.

door Benny Derwae

Wat een toffe blog en denkelijke ook een leuke reis, geniet ervan en doe zo voort.

door De Meyer Luc

Sorry maar ik heb nu pas jullie eerste reisverhaaltjes kunnen lezen. Het is heel aangenaam om jullie reisavontuur op deze manier te volgen. Het lijkt me dat jullie erin slagen om stilletjes aan af te kicken van de Graauwse gewoontes en van de kleinburgerlijke Oostduinkerkse luxedingetjes (zoals een proper versierde toiletkamer en een luxueuze douche). Doe zo voort, en straks zien we Theo & Astrid terug als, respectievelijk, een afgetrainde pezige Robinson Crusoé en een slanke fiere Diane Fossey. Alhoewel, als ik lees hoe jullie genieten van de lokale keuken, lijkt het tweede beeld me iets realistischer als het eerste. Graag meer stories.
ENJOY!
Piet

door Piet (aka Delpierro)

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint