Een Travellerspoint blog

Ujung Genteng


Bekijk zeekameel on tour op Theo DM's reiskaart.

Na een hobbelige rit door kleie dorpjes komen we ’s avonds aan in Ujung Kenteng en krijgen een bungalow tot onze beschikking. Het is een plek waar vooral de Jakartaanse jeugd op vakantie komt. De bungalow is groot, er staan zelfs twee 2-persoonsbedden maar er is geen douche en er kruipt een kakkerlak op de grond in het toilet. Een van de ‘security’ mannen komt eens kijken en achtervolgt hem met vergif maar het beest blijft verder kruipen en tenslotte pakt hij het gewoon met zijn handen. In Fear Factor eten ze die wel op lacht hij. “More?”. Dat hopen we niet.

20110910_095.jpg

We spreken met dezelfde man af om ons met motorbikes naar het schildpaddenstrand te rijden. Ujung Genteng is ervoor gekend. Zodra het donker wordt; komen reuzenschildpadden er aan land om eieren te leggen. De rit er naartoe is keitof. Elk achterop bij een local en zo 4 kilometer in het donker over een slechte weg naar het strand. Joehoe. Maar we zijn niet alleen, het is weekend en families en jongeren zitten al te wachten, camera in de hand.
De security man spreekt een beetje Engels, geleerd van de surfers want ook daarvoor is het strand heel gekend. De golven zijn er minstens 3 meter hoog. Hij vertelt ons dat de rangers eerst wachten tot de schildpadden een kuil graven en ons pas laten komen als ze eieren gelegd hebben. We wachten... en wachten... en wachten en dan is het zover. De security man vertaalt dat ze een reuzenschildpad volgen maar dat ze al verschillende kuilen heeft gegraven maar geen eieren heeft gelegd. Gezien het late uur, het is ondertussen al tegen twaalven, volgen we – samen met enkele tientallen anderen – de ranger naar DE plek. Het is volle maan en daardoor kunnen we ze heel goed zien. We zijn verbauwereerd als we zien hoe iedereen aan de lopende band foto’s zit te maken. Het regent flitsen, niet te begrijpen dat het toegestaan is. Het arme beest, we voelen ons er echt niet goed bij en wandelen een beetje van slag terug naar de plaats waar de motorbikes staan. De security man vertelt nog dat eens de eieren gelegd zijn, ze uit het nest genomen worden om in een beschermde omgeving uit te komen. Als ze dat niet doen, worden de eieren gestroopt (Chinezen geven er veel geld voor) of opgegeten door andere dieren. Onze gids had bv zelf al eens een baby schildpadje aangeboden gekregen.

Geplaatst door Theo DM 7:42 Gearchiveerd in Indonesië

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint